Terug

Limburgs zuurvlees



Ingredienten

500 gram hacheevlees
2 uien
2 eetlepels rode wijnazijn
3 laurierblaadjes
3 kruidnagels
2 eetlepels stroop
2 plakken ontbijtkoek
2 eetlepels (grove) mosterd
50 gram boter
zout & peper

Bereiding

Leg om te beginnen de ham in een grote pan waar hij precies in past. Giet er zoveel water bij dat hij onderstaat en doe de groenten, laurierblaadjes, peperkorrels en het bouquet garni erbij. Pel de schil van de sinaasappels en gooi die erbij, knijp ook het sinaasappelsap in de pan en voeg het zout toe. Breng dit alles aan de kook, zet het vuur laag en houd de ham 1 uur en 15 minuten met het deksel op de pan. Laat daarna de ham een halfuur in de bouillon afkoelen. Verwarm de oven voor op 170°C. Haal het stuk vlees voorzichtig uit de pan, leg het op een plank en verwijder het vel met be- hulp van een mes. Snijd zoveel van het vet weg tot er zo een laagje van een centimeter overblijft. Snijd het vet tot op het vlees kriskras in en wrijf het, terwijl het nog vochtig is, royaal in met zwarte peper. Steek de kruidnageltjes in de kerven. Leg het vlees in een braadslede en zet die 20 minuten in de oven zodat de vetlaag uitgebakken en een beetje krokant is. Haal de ham uit de oven. Wrijf hem in met de rozemarijn, roer de marmelade los en smeer die op de ham. Zet de ham nog een uur in de oven en bedruip hem regelmatig, tot hij prachtig goudbruin en krokant is. Lekker met geroosterde rosevalaardappels en spruitjes.



BIOLOGISCHE SLAGERIJ GERRIT TAKKE



OPENINGSTIJDEN


CONTACT




 
Tel.

Locatie