Terug

Kipfilet in pancetta



Ingredienten

4 kipfilets
3 grote preien, in plakjes van 1/2 centimeter dik
10 takjes verse tijm waarvan 4 takjes alleen de blaadjes
2 centiliter witte wijn
24 dunne plakjes pancetta
olijfolie
20 gram boter
zeezout, versgemalen peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de kipfilets in een grote kom. Doe de prei, tijm, een flinke scheut olijfolie, de boter, een snuf zeezout en zwarte peper uit de molen en de witte wijn bij de kipfilet en hussel alles door elkaar. Haal de kipfilets eruit en leg ze op een werkblad. Doe de overige ingrediënten in een ovenschaal of braadslede. Wikkel iedere kipfilet in 6 plakjes pancetta. De pancetta geeft het kippenvlees niet alleen smaak, maar beschermt het ook tegen uitdrogen. Sprenkel er wat olijfolie over, leg er een paar takjes tijm op en zet de schaal 25 tot 35 minuten in het midden van de oven. Lekker met dunne frietjes en een frisse groene salade.



BIOLOGISCHE SLAGERIJ GERRIT TAKKE



OPENINGSTIJDEN


CONTACT




 
Tel.

Locatie