Terug

Sojabonenstamppot

met geitenkaas, pecannoten en rookworst



Ingredienten

350 a 400 g rookworst
1 kilo kruimige aardappelen
450 g diepvries sojaboontjes
6 eetlepels olijfolie
Half bosjes verse tijm
100 g pecannoten
250 g zachte geitenkaas chevre
1 eetlepel vloeibare honing

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze gaar in ongeveer 20 minuten, giet ze af en kook ze droog. Breng water aan de kook en blancheer hierin 2-4 minuten de bevroren sojaboontjes, giet ze af en meng ze met twee eetlepels olijfolie.

Breng water aan de kook in een steelpan en verwarm hierin de rookworst.

Rits de blaadjes tijm van de takjes, hak de pecannoten grof en verbrokkel de geitenkaas.

Stamp de aardappelen met de rest van de olijfolie tot een grove puree.

Schep de honing om met de sojaboontjes, de geitenkaas en de helft van de tijm en meng dit met de aardappelpuree. Verwarm het geheel en breng het op smaak met zout en peper. Meng twee derde van de pecannoten door de stamppot en snijd de rookworst in gelijke stukken.

Verdeel de stamppot over vier borden en garneer met de rest van de pecannoten en overgebleven tijm. Serveer er de rookworst bij.



BIOLOGISCHE SLAGERIJ GERRIT TAKKE



OPENINGSTIJDEN


CONTACT




 
Tel.

Locatie