Terug

Erwtensoep 2.0

met kikkererwten en rookworst



Ingredienten

1 varkes of runder rookworst
2 el olijfolie
2 verse uien, gesnipperd
1 zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes
1/2 knolselderij, geschild en in kleine blokjes
1 tak tijm
1 laurierblad
2 blikjes kikkererwten van 400 g, afgespoeld
1 l rundvleesbouillon uit pot of gebruik onze kant & klare basisbouillon (fond)
zout en versgemalen peper
4 takjes peterselie gehakt
2 takjes selderij, gehakt

Bereiding

Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de ui, aardappel en knolselderij tot alles lichtbruin gekleurd is. Voeg de tijm, laurier en kikkererwten toe en giet de bouillon erbij. Laat met het deksel op de pan circa 10 minuten zachtjes doorkoken, leg de rookworst in de soep en laat nog 20 minuten tegen de kook aan doorwarmen. Haal de worst uit de soep en snijd hem in plakken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de plakken worst weer terug in de soep en voeg als laatste de peterselie en selderij toe.

Tip : gebruik onze kiprookworst en geef daarmee een leuke twist aan dit recept



BIOLOGISCHE SLAGERIJ GERRIT TAKKE



OPENINGSTIJDEN


CONTACT




 
Tel.

Locatie