Carpacciorolletjes van rosbief met pesto

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
Pesto:
• 2 eetlepels pijnboompitten
• 25 gram Parmezaanse kaas
• 1 teen knoflook
• 30 gram basilicum, alleen de blaadjes
• 6 eetlepels olijfolie extra vierge
• zout, versgemalen peper

Rolletjes:
• 8 plakjes gebraden rosbief
• 30 gram rucolasla
• 1 eetlepel pijnboompitjes
• 2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
• 8 cocktailprikkers



Bereidingswijze
Pesto:
 
Zelfgemaakte pesto is echt het allerlekkerst, maar uit een potje kan natuurlijk ook. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat helemaal afkoelen op een bord. Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. Voeg aan het eind nog wat peper en zout naar smaak toe.

Rolletjes:
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat helemaal afkoelen op een bord. Snijd intussen de rucola in stukken van ca. 5 cm. Spreid de rosbiefplakjes naast elkaar uit op een werkblad, smeer ze in met een dunne laag pesto. Rol hier de rucola en de pijnboompitjes stevig in op. Zet de rolletjes vast met de cocktailprikkers en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas.

Serveer twee rolletjes per persoon, garneer eventueel af met wat druppels pesto op het bord. Een bijzonder voorgerecht om voor te schotelen!