Chinese bouillonfondue

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten
• 2 liter water
•  4 kruidenbouillonblokjes
• 3 lente-uitjes, gesneden
• 15 gram verse koriander, fijngesneden
• 200-250 gram vlees per persoon in reepjes gesneden (biefstuk, fricandeau, varkenshaasje, kipfilet)
• 200 gram shii-takes (paddenstoel), in plakjes
• 200 gram Chinese kool, in reepjes
• 200 gram wortel, in dunne reepjes
• 150 gram tauge
• sojasaus
• chilisaus
• 4 draadzeefjes (te koop bij de toko)
• fonduepan



Bereidingswijze
Breng het water aan de kook met de kruidenbouillonblokjes. Voeg een lente-uitje en de koriander toe en laat 5 minuten trekken. Zet het vlees en de groenten in aparte schaaltjes klaar met de sausjes erbij. Laat het vlees in het netje in de bouillon zakken. Het vlees wordt wit van kleur en is dan gaar. Je kunt de groente gewoon wat los erin gooien en naar believen eruit scheppen.

Sluit de maaltijd af met een klein kopje - door iedereen zelf gemaakte! - bouillon.