Colakip met rozijnen

Voor 4 kinderen
Bereidingstijd: 75 minuten

Ingrediënten
• 1 kilo drumsticks
• 200 gram bruine suiker
• handje grof zeezout
• 4 eetlepels. scherpe mosterd
• 8 eetlepels ketchup
• 2 blikjes Cola (géén Cola light)
• 50 gram rozijnen
• 500 gram (zoete aardappelen)
• Sla naar keuze



Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C. Kook de drumsticks in ruim water ca. 30 minuten. Giet de drumsticks af, dep ze droog en leg ze in een braadslede of ovenschaal. Bestrooi met bruine suiker en zeezout. Roer de mosterd en ketchup los met een scheut cola (de scherpte van de mosterd neemt af door de suiker en de cola). Giet dit mengsel gelijkmatig over de drumsticks. Giet de rest van de cola erbij totdat de drumsticks bijna onderstaan, voeg de rozijnen toe en zet 45 minuten in de oven, tot de saus is ingedikt.
Serveer met (zoete) aardappelen uit de oven en groene sla. Reken maar dat de kinderen daar warm van worden!