Culinaire gourmet

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten
Haasbiefstukjes met cranberry compote:
• 50 gram haasbiefstuk per persoon in stukjes van 4-5 centimeter
• 4 eetlepels cranberry compote
• roomboter
• zout, versgemalen peper

Varkenshaas met pesto en ham:
• 2 kleine varkenshaasjes
• 3 theelepels groene pesto (zie recept carpacciorolletjes)
• 150 gram ganda- of parmaham
• versgemalen peper
• cocktailprikkers
• roomboter

Geitenkaas met pancetta en honing:
• 4 plakken jonge geitenkaas
• 8 plakjes pancetta
• 6 eetlepels olijfolie
• 3 eetlepels balsamicoazijn
• 2 eetlepels honing
• 1 theelepel verse tijmblaadjes
• zout, versgemalen peper
• handje rucola



Bereidingswijze
Haasbiefstukjes
Bestrooi de biefstukjes met zout en peper. Serveer de compote in een bakje apart erbij. Bak de biefstukjes in roomboter en maak ze af met een beetje compote.

Varkenshaas
Leg eerst een aantal satéprikkers in water zodat ze niet makkelijk kunnen verbranden. Snijd de varkenshaasje over de lange lengte in tot een halve centimeter van de rand. Sla ze open en smeer de pesto over de binnenkant egaal uit. Strooi hierover heen de Parmezaanse kaas. Sla de varkenshaasjes dicht en draai er wat peper overheen. Bekleed ze rondom met de ham. Steek langs de lengte satéprikkers door de ham en varkenshaasjes heen. Snijd de varkenshaasjes elk in 4 stukken en braad ze bruin in de boter onder regelmatig keren.

Geitenkaas

Wikkel de geitenkaas in de pancetta. Maak van de overige ingrediënten een dressing. Bak de kaas op laag vuur in een beetje olie, onder de grill kan natuurlijk ook. Als de kaas begint te smelten en de pancetta gaar is, zijn ze klaar. Leg elk geitenkaaspakketje op wat rucola en verdeel de dressing eroverheen. Eventueel wat geroosterde pijnboompitjes er over doen.