Lamskoteletjes met kruidenkorst en een puree van zoete aardappel, knolselderij en aardappel

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
• ½ zoete aardappel, geschild en in blokjes
• 1 schijf knolselderij, geschild en in blokjes
• 1 grote kruimige aardappel, geschild en in blokjes
• 25 gram roomboter
• 1 centiliter slagroom
• nootmuskaat
• 8 lamskoteletjes
• 2 à  3 sneetjes oud wit brood
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 4 takjes peterselie, fijngehakt
• 1 takje tijm, alleen de blaadjes
• 75 gram zachte boter
• 25 gram versgeraspte Parmezaan
• out, versgemalen peper • vloeibare honing



Bereidingswijze
Maak eerst de puree. Kook de zoete aardappel, knolselderij en aardappel gaar in 25 minuten in ruim kokend gezouten water. Giet af en pureer met een stamper. Meng er de roomboter en room door tot een luchtige massa. Breng op smaak met nootmuskaat en zout en peper. Verwarm de ovengrill voor. Snijd de korsten van het brood en verkruimel het brood. Meng in een kom de 50 gram boter met knoflook, peterselie, tijmblaadjes, broodkruim, kaas, zout en peper tot een smeuïg kruidenmengsel. Verwarm een ovenschaal of braadslede voor in de oven. Kruid de lamskoteletjes met peper. Verhit de overige boter in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur de lamskoteletjes aan beide zijden snel dicht en bruin. Leg de lamskoteletjes in de voorverwarmde ovenschaal en bestrooi ze licht met zout. Druk met een lepel op ieder koteletje een laagje kruidenmengsel. Bak de lamskoteletjes onder de ovengrill van 175°C in 3 à  5 minuten goudbruin en rosé van binnen. Verwarm ondertussen op laag vuur de puree iets op. Lekker met geroosterde wintergroenten.