Limburgs zoer vleis (zuur vlees)

Voor 4 personen

Ingrediënten
• 500 gram hacheevlees
• 2 uien
• 2 eetlepels rode wijnazijn
• 3 laurierblaadjes
• 3 kruidnagels
• 2 eetlepels stroop
• 2 plakken ontbijtkoek
• 2 eetlepels (grove) mosterd
• 50 gram boter
• zout & peper



Bereidingswijze

Dag voor bereiding
Pel de uien en snijd ze in ringen. Leg het vlees met 1 dl water, 4 eetlepels azijn, de uiringen, de laurierblaadjes en de kruidnagels in een kom en laat dit een dag marineren in de koelkast.

Dag van bereiding
Schep het vlees en de ui uit de marinade maar bewaar de marinade. Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Bak het vlees en de ui op matig vuur rondom bruin en bestrooi met peper en zout. Verwarm de marinade met 2 dl warm water. Schenk zoveel hete marinade in de pan dat het vlees net onderstaat en breng het vocht tegen de kook aan. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 2 uur). Voeg de stroop en in kleine stukjes gesneden ontbijtkoek toe en laat dit ca. 10 minuten meekoken, tot de saus wat gebonden is. Roer er tenslotte de mosterd, peper en zout naar smaak door.