Pulled pork

Voor 4 personen


Ingrediënten
• 1500 gr varkensschouder, liefs met bot
• 2 eetlepel zout
• 1 eetlepel barbecuekruiden
• 2 eetlepel bruine basterdsuiker
• 2 eetlepel mosterd
• 1 eetlepel (gerookt) paprikapoeder

Materialen
braadslede, aluminiumfolie, 2x zo breed als de braadslede



Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 gr.C. Wrijf het vlees in met de kruiderij. Leg de folie in de braadslee, zodanig, dat je het dubbel kunt vouwen. Verdeel het vlees over de onderste helft van de folie, laat het onbedekt. Braad het vlees ca. 45 minuten. Vouw dan de folie over het vlees. Zet de thermostaat op 125 gr.C. Laat het vlees 6 à 7 uur bedekt garen. Haal het vlees uit de oven en laat het 30 minuten rusten. Trek het dan met twee vorken uit elkaar en vermeng het met de vleessappen uit de braadslee. Naar smaak met peper & zout toevoegen